Zes jaar na de lancering van zijn webshop BiologischeWijnwinkel.nl begint wijnhandelaar Frank Rozendaal aan een nieuw avontuur: een webshop met louter biologische bieren. “Biologisch bier is nog steeds een zeldzaamheid. Kijk maar in de schappen van de supermarkt of de slijter: je zult er inmiddels aardig wat biologische wijnen vinden, maar biologisch bier? Ho maar! Daar wil ik graag verandering in brengen, want biologische bieren en bewuste brouwers verdienen veel meer aandacht”, zo verklaard Frank zijn stap.

In Frank’s nieuwe webshop – www.BiologischBier.nl – vind je ruim 30 biologische bieren en ciders, waaronder een aantal bieren dat nog niet of nauwelijks verkrijgbaar is in Nederland, zoals de bieren van het Deense Hornbeer, de Italiaanse Perquattro bieren van Fasoli Gino en zelfs een biologisch-dynamisch bier van Meinklang uit Oostenrijk. “Dat laatste is bijzonder, want het aantal biologisch-dynamische bieren is wereldwijd letterlijk op één hand te tellen”, aldus de bier- annex wijnhandelaar. Naast de Deense, Italiaanse en Oostenrijkse bieren vind je ook biologische bieren uit Nederland en België op de site evenals een klein aantal biologische ciders uit Engeland en Spanje.

“Waarom ik als wijnhandelaar kies voor bier? Ja, waarom niet? Ik vind wijn echt een prachtig product en zal daar altijd mee bezig blijven, want er blijft continue iets te ontdekken, maar er is meer in de wereld dan wijn alleen. Bier is al jaren mijn stille liefde. Ik mag graag een speciaalbiertje drinken en ik ben zelfs een paar jaar betrokken geweest bij realisatie van een lokale brouwerij. Die brouwerij is er ook daadwerkelijk gekomen, maar ik ben er vanwege drukte binnen ons bedrijf weer uitgestapt. Toch heeft dat brouwavontuur me nooit echt losgelaten, het is blijven borrelen. Toen ik ontdekte dat een aantal van onze wijnmakers ook bier bleek te brouwen – dat is in Spanje en Italie heel gewoon – ben ik me verder gaan verdiepen in wereld van de biologische bieren. Er gebeurt veel in de bierwereld: er wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren en brouwtechnieken. Je ziet dat veel, vooral kleine brouwers, bewust bezig zijn en vaker dan de grote jongens kiezen zij voor biologische ingrediënten, dus hop en granen van biologische teelt. Dat zijn ingredienten die zonder kunstgrepen, in samenwerking met de natuur, worden geteeld. Dat vind ik prachtig en daarom mag ik graag juist dit soort bieren aan de man brengen”, aldus Frank.

De nieuwe webshop BiologischBier.nl is onderdeel van Frank’s Food Company. Het is de derde webshop van het bedrijf. Naast handelaar in biologische wijnen en bieren is Frank ook imker. Zijn honing is in beperkte oplage verkrijgbaar gedurende het seizoen. Je kunt ook bij hem terecht voor workshops en proeverijen. Bieren die op werkdagen voor 16:00 uur worden besteld, worden de volgende dag bezorgd.