Delen van je spullen is een trend. Een klassiek voorbeeld is de boormachine. Hoe vaak gebruik je die nu? Die kun je dus prima lenen van of aan je buren via Peerby. Maar eerlijk gezegd ben ik niet zo’n klusser. Gelukkig begaf onlangs onze auto het. En nog mooier, ik had een afspraak buiten de stad die echt een mijl op 7 was met het openbaar vervoer. Een ideale gelegenheid om eindelijk eens een deelauto uit te proberen.

Welke deelauto?

Als eerste denk ik al snel aan Greenwheels. Huren van Greenwheels kan prima, maar hier in de Vinex zijn de Groene wielen nog dun gezaaid helaas. En een combinatie van openbaar vervoer en een Greenwheels auto komt nu ook niet goed uit.

Deelauto’s van Mywheels en Snappcar zijn er hier wat meer in de buurt. Mywheels komt op mij het meest sympathiek over. Het is een van de oudste deelauto initiatieven en heeft een non-profit opzet.

Na aanmelden moet mijn rijbewijs nog gecontroleerd worden. Dus voor de zekerheid meld ik me ook aan bij Snappcar. Daar ben ik tenslotte zelfs nog mede-eigenaar van via crowdfunding. Ook hier verloopt aanmelden soepel en moet alleen mijn rijbewijs nog gecontroleerd worden.

Op pad met de auto van Anouk

Snappcar heeft als eerste mijn rijbewijs goedgekeurd en omdat ik de volgende dag al op pad moet zoek ik een auto via SnappCar. Gewoon maar de dichtsbijzijnde auto een paar straten verderop eens proberen. Een beetje een oud beestje. Ha, je kunt de ramen gewoon opendraaien, geweldig. En ach, onze eigen auto is ook de jongste niet meer. Ik heb al snel bericht van de eigenaresse dat ik de auto kan gebruiken en voor ik het weet ben ik de volgende dag op weg in een heuse deelauto… van Anouk. Dat verliep allemaal reuze makkelijk.

Dat moet ik vaker doen, misschien leuk om eens een electrische proberen van een paar straten verderop. Sterker nog, nu nog eens mijn eigen auto delen!
Wie trekt me over de streep en wil graag eens mijn auto lenen?