Deze week staat het centraal: Duurzame mode. In de Dutch Sustainable Fashion Week. En ook na deze week blijft het belangrijk aandacht te hebben. Hoe? Heel eenvoudig. Door er op te letten dat de (kinder)kleding die je koopt het Global Organic Textile Standard (ofwel G.O.T.S.) certificaat verdient. Je weet wel, met dat T-shirt in het logo. Maar wat houdt dit certificaat nu eigenlijk in? En waarom is het goed om er op te letten dat je (kinder)kleding dit certificaat verdient? In de infographic hieronder wordt dit heel helder uitgelegd.

Heel kort: Dit strenge certificaat garandeert dat de gebruikte katoen en alle overige grondstoffen duurzaam zijn verbouwd (o.a. zonder schadelijke pesticiden) en duurzaam worden verwerkt. Daarnaast stelt G.O.T.S. strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden en checkt zij regelmatig de plaatselijke fabrieken. Duurzaam dus voor zowel mens, milieu en dier. En wel zo prettig voor jezelf, want je draagt geen nare chemicaliën op je huid, wat de nodige allergieën zal schelen!

Wil je meer weten over G.O.T.S. of andere certificaten die in de kledingindustrie gebruikt worden? Kijk dan ook eens op: www.goedewaar.nl

GOTS-duurzame-mode