Op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Op initiatief van Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend.

Logo TOTAAL

De afgelopen zes jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag waarop duidelijk wordt hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen, ondernemers, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra laten zich van hun ‘groenste’ kant zien via speciale activiteiten die vermeld staan op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl

Nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw

Speciaal voor de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, het nieuwe boek Kapsones geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen.

Topbestuurder en medewerkers van bedrijven gaan vanaf 9 oktober tijdens het Low Car Diet 30 dagen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis  goedkoper, schoner en gezonder kan.

Doe mee

Iedereen kan meedoen; van kleine persoonlijke acties in huis, met de straat of met de buurt tot een grote actie in de stad of op het werk. Op de website staan vele tips en ideeën voor activiteiten en acties.

Volg #dvdd15 via social media

Alle duurzame activiteiten kunnen gevolgd worden via @urgenda, #dvdd15 en www.facebook.com/ deDagvandeduurzaamheid.

Bekijk hier het promo filmpje van de Dag van de Duurzaamheid 2015