Er is een nieuw biologisch en fairtrade gecertificeerd kledingmerk voor kinderen te ontdekken in Nederland. Het gaat om het Engelse merk Kite Clothing.

Kite is een merk kinderkleding voor kinderen van 0-11 jaar, waarvan EKO de PEKO, webwinkel voor bio en fair kinderkleding, de maten voor kinderen van 6 tot 11 jaar in het assortiment heeft. Met passie en aandacht gemaakt, geïnspireerd door de zee en stranden bij Dorset, Groot Brittanië. Elk kledingstuk is voorzien van originele en doordachte details, gemaakt van zeer hoogwaardige materialen en geproduceerd met zo min mogelijke belasting voor het milieu.

Zo wordt er alleen gebruik gemaakt van het meest zachte biologisch katoen. Daarnaast worden geen chemische verfstoffen gebruikt. En door te kiezen voor vakmensen kunnen ze garanderen dat elk kledingstuk een erg goede pastvorm heeft, zeer comfortabel draagt en een lange levensduur heeft. Door daarnaast hun prijzen gelijk te houden met kwalitatief gelijkwaardige niet-biologische merken, krijg je erg veel waar voor je geld.

Bij Kite heeft iedereen dezelfde waarden: de aarde beschermen en eerlijke omstandigheden voor iedereen in het productieproces. Daarom werken ze er hard aan om elk jaar weer het GOTS en Soil Association certificaat te mogen voeren, met alle strenge criteria die hieraan verbonden zijn. Dit jaar heeft Kite de ‘Childrenswear Brand Award’ van de prestigieuse UK Fashion & Textile Awards gewonnen! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus.

Let op: alleen verkrijgbaar bij EKO de PEKO. Nu alleen nog voor jongens, maar vanaf februari ook voor jongedames.

Banner_kite_AW14