Poderi dei Colli - wijngaard 2In de vakantie toevallig naar Italië geweest? En nu al heimwee naar het heerlijke Italiaanse tafelen? Haal dan vast wat lekker biologische wijn in huis bij de Biologische-Wijnwinkel.nl. Zij zijn begonnen met het importeren van de wijnen van Poderidei Colli uit de Marche, Italië. Met dit wijnhuis voegt de wijnshop opnieuw een aantal unieke wijnen toe aan haar assortiment, nadat ze eerder dit jaar startte met de import van de biodynamische wijnen van Fuchs-Jacobus uit Nahe, Duitsland.

Vergeten druiven

De witte wijnen van Poderi dei Colli worden gemaakt van lokale druivenrassen als Pecorino en Passarina. “Dat zijn druivenrassen die hier niet zo bekend zijn, maar die daar al decennia lang in de wijngaard staan”, vertelt importeur Frank Rozendaal. “De Pecorino schijnt zo te heten omdat de schapen graag aan de blaadjes van deze druiven mogen knabbelen. Het is mooi dat ik deze ‘vergeten druiven’ nu naar Nederland kan halen. Het is weer eens wat anders dan die geijkte Chardonnay of Sauvignon Blanc en een ware sensatie voor de echte wijnliefhebber.”

Stuivend wit en fluwelig rood

Bij Poderi dei Colli doen ze er werkelijk alles aan om de frisse tonen en het stuivende karakter van hun druiven tot uitdrukking te laten komen. Om de frisheid te bewaren is het hele vinificatieproces gekoeld. “Dat begint in de wijngaard en eindigt in hun volledig nieuw gebouwde cantina. Daar komen de oude rassen en moderne technieken samen.  Vooral de witte wijnen stuiven hierdoor werkelijk uit je glas”, zo licht Frank Rozendaal toe. Wat dat precies inhoud? Daar ben ik nog niet achter. Ik moet ze zelf ook snel maar eens uitproberen.

Voor de kenners:  De rode wijnen zijn fluweelachtig en hebben zachte tannines. Kijk voor meer informatie over deze wijnen én de introductieaanbieding op BiologischeWijnwinkel.nl.

Poderi dei Colli - wijngaard 1