15 Arto vuurspuwer spektakelOnze leefwijze heeft grote impact op de natuur. Als iedereen de leefgewoonte van de gemiddelde Nederlander zou hebben, zouden er 3,5 aardbollen nodig zijn. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. En het begint bij jezelf. Als we ons daarvan allemaal bewust zijn, geven we samen de aarde door!

Op zaterdag 29 maart 2014 vraagt het Wereld Natuur Fonds wereldwijd aandacht voor de toekomst van de aarde. Op tal van prominente plekken in de wereld gaan de lampen een uur lang uit. Dat gebeurt van 20.30 tot 21.30 uur. Het WNF Midden-Brabant doet dit jaar mee met een lampionnenoptocht door het centrum van Tilburg, die wordt begeleid door een live band. Tijdens de tocht dragen we lampionnen en spandoeken mee, waarmee we willen zeggen: Geef de aarde door!

We vragen kinderen en ouders om zelf hun lampion en/of spandoek te maken voor de optocht. Dat doen we samen, in wijkcentrum In de Boomtak in Tilburg. De mooiste lampion wint een prijs. Vanuit het wijkcentrum zal de optocht ook beginnen. Via een korte route door het centrum komen we aan bij het eindpunt Pathé, waar een spectaculaire show met vuurspuwers Earth Hour zal afsluiten.

Geef je op voor Earth Hour via e-mail: middenbrabant@wnfregioteam.nl

Programma:
18.45 uur: ontvangst en lampionnen maken, locatie In De Boomtak, Boomstraat 81, 5038 GP TILBURG.
20.00 uur: bekendmaking winnaar mooiste lampion.
20.30 uur: start Earth Hour en optocht.
21.30 uur: einde bij Pathé, show vuurspuwers.

Deelname is gratis, maar je kunt vrijwillig een bijdrage doen op deze avond. De opbrengsten worden gebruikt om de kosten voor deze actie te betalen, zoals de materialen voor de lampionnen. De rest gaat naar het WNF-project: koraalriffen van Caribisch Nederland.

Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 152 landen zien dat jij geeft om de toekomst van de aarde: doe ook thuis 1 uur het licht uit tijdens Earth Hour op 29 maart 2014. Geef een signaal af en inspireer anderen om ook deel te nemen aan een beweging die zich inzet voor het behoud van onze mooie planeet!

Earth Hour 2014 wordt in Tilburg mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Tilburg en omstreken.