Afgelopen weekend GoGreen gemist? Deze week een nieuwe kans.
Kom zondag of maandag (26 /27 januari) naar de Amsterdamse Modefabriek. Daar gaat de modeshow MINT van start met waar veel toonaangevende groene modemerken zich presenteren.  Er is een keur aan groene modemerken te vinden, zoals

 • armedangels
 • BSAB
 • Effio
 • Fair + Fair
 • Granny’s Finest
 • INTI Knitwear
 • Jannissima
 • KISS AND TELL
 • Komodo
 • Miss Green
 • Mud Jeans
 • O My Bag
 • People Tree
 • studio JUX
 • Ocean Republic
 • Traced Good
 • TWO-O
 • Van Hulley
 • WFTH
 • wunderwerk
 • Yellow 108

Eén van merken is Miss Green, een groen en eerlijk damesmodelabel dat tot voor kort alleen via internet verkrijgbaar was. Daar komt verandering in. Na vijf jaar Miss Green online is het tijd voor een nieuwe stap. Vanaf 2014 is Miss Green ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde fysieke winkels in Nederland.

image010

Logische volgende stap
Maaike van Miss Green vertelt: “Na vijf jaar ondernemen zien we dat ons merk staat als een huis. We kennen de klanten, de markt en we hebben de productie en distributie op orde. En met resultaat. Want onze omzet steeg het afgelopen jaar met 60%. De vraag naar eerlijke en duurzame producten is sterk gestegen. Daarom nemen we deze stap”. Ondanks de ontwikkelingen in retail die een verschuiving van fysiek naar online laten zien, kiest Miss Green bewust voor een tegenovergestelde uitbreiding. “Consumenten kunnen zich nog niet altijd een voorstelling maken van de door ons gebruikte materialen zoals bamboe en Merino wol. Het is daarom belangrijk dat ze zelf kunnen ervaren hoe prettig deze materialen voelen en dragen. Daarnaast is het ook zo dat je de mooie details, afwerking en belijning van onze natural basics ‘in het echt’ nog beter kunt zien. Voor klanten is het dus een voordeel dat onze kleding ook bij winkels bij hun in de buurt verkrijgbaar is. Voor winkeliers ook; in het verleden zijn we vaak benaderd door detaillisten die Miss Green wilden verkopen. Dat wordt nu mogelijk.” De voorkeur gaat uit naar eigentijdse modezaken met een groen karakter. “De winkels waar we graag in het rek hangen, zijn de shops met aandacht voor de herkomst van materialen en arbeidsomstandigheden. Winkels met een verhaal noem ik ze altijd. Hier vinden we bevlogen ondernemers die vanuit hun eigen passie een eigen zaak zijn gestart. Dat soort mensen passen perfect bij mij en bij Miss Green.”

Lees meer over Miss Green op www.miss-green.nl.

image001