Mannequin Mai en organisatrice Nancy (Meer dan Mooi) in outfits van Komodo/Global Woman.

Mannequin Mai en organisatrice Nancy (Meer dan Mooi) in outfits van Komodo/Global Woman (copyright Arte di Loco).

Het totaalplaatje moet kloppen
De fair trade en bio modeshow van Meer dan Mooi begint een vaste waarde te worden in bio land. En dat is mooi! Duurzame kleding die met respect voor de makers én het land gemaakt wordt, mag best wel meer bekendheid krijgen. Meer dan Mooi verzorgde de kleding en de sieraden, maar… het plaatje moet af zijn. Daarom koos Meer dan Mooi voor deze eco modeshowpartners met nét dat tikkeltje meer.

Mooie eco kleren zijn fijn, maar de juiste schoenen maken je outfit af. Voor damesschoenen in plantaardig gelooid leer vond Meer dan Mooi een fijne partner in Modena Schoenmode. El Naturalista is een bekende naam, maar ook in Brako en het eigenzinnige Trippen vind je er een ruime keuze. Liever geen leer? Mooie vegan schoenen vond Meer dan Mooi bij EN& en Chevaliers des Pieds. De keuze is er zo ontzettend verrassend! Beide zaken zijn webshops, maar pas je liever het schoentje voor je het koopt? Regelmatig zijn deze mooie zaken op een beurs te vinden. Check hun sites!

De mooie tassen van Goodforall kan je niet meer wegdenken uit fair trade fashion. Hun verhaal ken je vast al: de tassen worden onder fair trade omstandigheden gemaakt in India. Het leer dat gebruikt wordt is van buffels die bij boeren hebben gewerkt en dus niet voor het leer worden gekweekt. Het leer wordt ecologisch gelooid, wat veel milieuvriendelijker is dan traditioneel gelooid leer.

 

 

Nancy De Poorter (Meer dan Mooi) koos zelf voor een outfit van Braintree.

Nancy De Poorter (Meer dan Mooi) koos voor een outfit van Braintree (copyright: Arte di Loco).

Met huid en haar
Ook de haren en gezichten werden vakkundig onder handen genomen. Meer dan Mooi kiest bewust voor – zoals Marijke van Project Natural Beauty het noemt – “huis-, tuin- en keukenvrouwen, zoals jij en ik”. Voor sommige dames betekende dit een ware make-over. Maar ook dat kan op een natuurlijke manier.

Natuurkapsalon Naturel uit Geel is Meer dan Mooi’s vaste modeshowpartner. Kapster Cindy kan gewoonweg toveren. Van retro opsteekkapsels tot kunstige vlechtwerkjes: elke dame was om door een ringetje te halen.

De samenwerking met Druantia uit Lier was nieuw, maar zeker voor herhaling vatbaar. De make-up van Logona is biologisch, zéér zacht voor de huid en veelzijdig tegelijk. Ook de mannequins die niet gewend zijn om make-up te gebruiken vonden het zeer fijn aanvoelen. Ben jij een “naturelleke”? Dan kan dit wel eens jouw merk zijn. Lijken de ingrediëntenlijsten Chinees? Geen probleem, zaakvoerster Iris spreekt dit “ingrediëntenchinees” vloeiend en legt je haarfijn uit wat er in jouw lippenstiftje zit.

Denk je nu: oooh, daar had ik bij willen zijn? Gelukkig was Marijke van Project Natural Beauty er mét haar camera. Zij zorgde voor dit filmpje. En wil je de kleding live zien, voelen en passen? Meer dan Mooi heeft een gezellig winkeltje in de Belgische Kempen én een handige webshop. Zowel in Vlaanderen als Nederland betaal je geen verzendkosten vanaf 59€.