PaperVaseCover 4 lo resPaper Vase Cover van Pepe Heykoop & Tiny Miracles Foundation nieuw in assortiment MoreThanHip

De ‘Paper Vase Cover’ is een papieren vaashoes waarmee u in een handomdraai zelf een moderne designvaas creëert. De vouwvaas is een ontwerp van de Nederlandse designer Pepe Heykoop en wordt onder de hoede van de Tiny Miracles Foundation gemaakt in Mumbai, India. Het doel van dit project is het economisch zelfstandig maken van de ‘Pardeshi’, een letterlijk straatarme gemeenschap van zo’n 700 mensen in het red light district van deze miljoenenstad. Het produceren  van de Paper Vase Cover is voor de Pardeshi een unieke mogelijkheid om hun armoedecirkel te doorbreken. De PaperVase Cover is nu voor € 19,95 te koop op www.morethanhip.nl.

Interieur Innovatie Award imm Köln 2013
De Paper Vase Cover is gemaakt van gerecycled papier met een matte coating en is leverbaar in drie kleuren: zwart, wit en groen-wit. Door de papieren hoes te vormen langs de voorgevouwen lijntjes maak je je eigen designvaas. De vouwvaas past over bijna iedere lege fles en is door de voorgevouwen driehoekstructuur op vele manieren te modelleren. De vouwvaas wordt geleverd in een prachtige envelop van hetzelfde materiaal. Het ontwerp van de Nederlandse designer Pepe Heykoop is tijdens de internationale designbeurs imm Köln bekroond met de Interieur Innovatie Award 2013.

PaperVaseCover 18 lo resTiny Miracles Foundation
De Paper Vase Cover wordt met de hand gevouwen door Indiase vrouwen, die worden gesteund door de Tiny Miracles Foundation. Dit is een Nederlandse hulporganisatie, die in 2010 is opgericht door Pepe Heykoop’s nicht Laurien Meuter. Tiny Miracles richt zich op één specifieke straat in de rosse buurt van Mumbai, India waar een gemeenschap van ongeveer 700 mensen – de ‘Pardeshi’ – leeft van wie het wegdek hun enige ‘thuis’ is.

De ambitie van Tiny Miracles is dat deze kleine gemeenschap in 2020 zelfvoorzienend is en tot de economische middenklasse behoort. Tot voor kort waren de Pardeshi grotendeels afhankelijk van de verkoop van rieten manden, waar echter nauwelijks een markt voor is. Het aanbod van andere banen in deze buurt is zeer beperkt. Daarom heeft Pepe Heykoop in 2012 zijn atelier in het midden van de gemeenschap opgezet, waar de vrouwen worden opgeleid en een goed salaris ontvangen. Daarnaast zorgt de stichting voor gezondheidszorg, onderwijs voor de kinderen en organiseert zij veel sociale activiteiten voor de gemeenschap.

Verkoopinformatie
De Paper Vase Cover is voor € 19,95 te bestellen in de webshop van MoreThanHip en wordt gratis toegestuurd. Er is keuze uit 3 kleuren: zwart, wit en groen-wit. Het adres van de webshop is www.morethanhip.nl