MoreThanHip Hava bag Aura Que handgeweven katoen

Aura Que Hava Bag by MoreThanHip.nl

Naar je werk, naar de stad, naar het strand; waar je ook naartoe gaat, een Aura Que tas van dikke handgeweven katoen biedt volop ruimte en ziet er stijlvol uit. MoreThanHip heeft deze casual-hippe tassen nu in verschillende zomerse kleuren, zoals mintgroen, koraalrood en koningsblauw. Evenals alle andere modeaccessoires van Aura Que worden deze tassen volgens fair trade normen geproduceerd in Nepal. 

De katoenen tassen van Aura Que – het label van de jonge Engelse designer Laura Queening – zijn er in twee typen: de Hava bag en de Jogi Shopper. Het voornaamste verschil zijn de buffelleren handgrepen van de Hava bag. De Jogi shopper is volledig van katoen en heeft als leuk detail een etui die met een koord aan de tas vastzit.

Beide tassen hebben twee grote compartimenten, die worden gescheiden door een met een rits afgesloten tussenvak. Dit vak biedt een veilige opbergplaats voor portemonnee, sleutels en telefoon. Door een strik te maken in de twee daarvoor bevestigde koorden, is de gehele binnenzijde van de tas is af te sluiten.

MoreThanHip Jogi Shoppers Aura Que

Aura Que Jogi Shopper by MoreThanHip

De stof wordt met handweefgetouwen geweven in een werkplaats in Bhaktapur, ten oosten van Kathmandu (Nepal) en geverfd met azo-vrije kleurstoffen. Er is keuze uit verschillende kleuren, waaronder mintgroen, koraalrood en koningsblauw (effen) en crème-blauw of -grijs gestreept.

De tassen zelf worden met de hand gemaakt in een atelier in Kathmandu dat mensen met een handicap in dienst heeft. Deze mensen zijn normaal gesproken kansloos op de Nepalese arbeidsmarkt, maar worden in dit atelier toch in staat zijn een inkomen te verwerven en hun gezinnen te onderhouden. Deze producent is aangesloten bij de Nepal Fair Trade Group, die ethisch verantwoorde productie in dit ontwikkelingsland stimuleert.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De prijs van de Hava bag is € 59,95. De Jogi shopper kost € 44,95.  Beide tassen zijn te koop op www.morethanhip.nl. Hier vindt u ook de overige verkoopadressen.