Aanstaande zondag 16 september is er een echte duurzame markt in Utrecht.

Sincero fair fashion organiseert samen met Puurwinkelen een gratis toegankelijke markt met biologische en fair trade producten bij biologische zorgtuin de Moestuin aan de Laan van Maarschalkerweerd. Naast het bewonderen van heel veel eerlijke en biologische kleding en accessoires valt er ook van alles te proeven en is er van alles te doen voor de kids.
Naast Sincero fair fashion zijn op de Green Fair ook andere (web)winkels vertegenwoordigd, zoals bijvoorbeeld de webwinkel Pure Coverz, met biologische stoffen, huishoudtextiel en beddegoed. Ook terecht voor Anyled, ledlampen en Bella Tinta, duurzame woonaccessoires, staan op de Fair. Er zijn tevens diverse (kinder-)kledingkramen die normaalgesproken alleen via internet verkopen, zoals Charis Felice, Ekodepeko, Het Groene Warenhuis en Schaapje Schaapje. Voor trendy lifestyle producten, accessoires en cadeautjes zijn er tenslotte kramen van Lotika met Ethletic en Green Tips producten, Emax Domina, Uqqies en Stichting Wanawa aan het goede adres. Rond 12.30 en 14 uur vindt er een modeshow plaats met onder andere kleding van eco-ontwerpster Ellen Willink, Sincero fair fashion, Goeiekleren, RE-5 en de Puhashop. Ellen Willink heeft speciaal voor Sincero eco-kleding gerecycled, dus dat wordt een mooie verrassing. De modellen worden verder aangekleed met fair trade accessoires van de diverse standhouders en milieuvriendelijke schoenen van de webwinkels Nomadics en de ecofab vegetarische schoenen van EN&.
Omdat er een aantal webwinkels is vertegenwoordigd is de Green Fair een uitgelezen kans om live kennis te maken met hun producten. Kinderen kunnen zelf appelsap persen of geschminkt worden en er zijn heel veel speeltoestellen en beesten om te aaien! De Green Fair wordt gehouden bij biologische zorgtuin ‘de Moestuin’ aan de Laan van Maarschalkerweerd 2 in Utrecht en duurt van 10 tot 16 uur. De toegang is, net als het parkeren, gratis. Meer informatie is te vinden op green-fair.nl.