Neen, je hoeft niet gedronken te hebben om groene mannetjes te zien. Al is het niet zo eenvoudig om een groen mannetje te worden (een aards, groen mannetje wel te verstaan). Voor groen denkende dames is er een pak meer keuze dan voor hun – noodgedwongen minder groene? – wederhelften.

We zochten en vonden enkele leuke groene-mannen-winkels-en-webshops. Kijkt u even mee?

Re-5 staat voor casual bio en betaalbare mode voor zowel dames als heren. Momenteel vind je veel hoogblauw, grijs, wit en zwart in hun assortiment. Dat geldt zowel voor de dames- als herenkleding, dus leuk voor de stelletjes-look. Waar de 5 voor staat, leggen ze je haarfijn uit op www.re-5.nl.

Voor groen ondergoed kan je terecht op www.saintbasics.com. Je vindt er slips, onderhemden en shirts voor dames, heren én peuters. Wat wel zo fijn is voor de heren: er is een ruime keuze aan modellen. Aansluitend shorts met korte pijpjes, langere pijpjes, met of zonder knoopjes… 16 modelllen in totaal. Dit model is de St. Novatus met korte pijpjes. Een duopack kost 35€.

Het Franse merk Ethos staat voor klassieke en stijlvolle bio-kleding. Op de herenafdeling is de keuze een stuk beperkter dan op de damesafdeling, maar dat maakt het zoeken wel zo makkelijk. Klassieke poloshirts, truien in gebreid katoen, sjaals… De kleuren voor de dames- en herencollectie zijn mooi op elkaar afgestemd. Hier bezoek je de Franse Ethos-webshop.

Ook het Belgische Meer dan Mooi heeft sinds kort bio herenkleding in het assortiment. Door niet altijd te kiezen voor kleding uit het nieuwste seizoen, liggen de prijzen opvallend gunstig. Een prijsverschil van 25% met de nieuwe collectie is geen uitzondering. Meer dan Mooi voert voor de mannen Ideo, Ethos, Ecotton en vanaf het najaar ook Re-5. De keuze aan mannenkleding is er niet gigantisch, maar het aanbod wisselt wel snel. Eenmaal per week verzendt www.meerdanmooi.be vanuit Nederland, waardoor je geen hoge internationale verzendkosten betaalt. Vanaf 50€ verzenden ze zelfs gratis. Pas je je kleren eerst liever? Je vindt de winkel in de Belgische Kempen, zo’n drie kwartier onder Eindhoven.
Fijn is dat ze er weten hoe de meeste mannen kleding kopen. Ze zien er zelf welke kleuren je goed staan, met welk model je figuur het beste uitkomt en geven je meteen de juiste maat. Binnen het kwartier sta je er vaak weer buiten.

Mission accomplished.