Художник

El Naturalista staat bekend om zijn schoenen van plantaardig gelooid leer. Leer dat chroomvrij gelooid wordt is milieuvriendelijker doordat er geen vervuild water in de natuur terecht komt. Bovendien zijn steeds meer mensen allergisch voor voor chroom, waardoor zij geen klassieke lederen schoenen kunnen dragen. Is een zool van rubber, dan is dat flexibel natuurrubber en wordt er hout gebruikt, dan is dat Spaans dennenhout. Waar een El Naturalista-schoen vroeger een platte zool had en er niet altijd even elegant uitzag, is dat nu veranderd. Natuurlijk, de klassiekers zijn er nog steeds, maar ook wie graag een hakje draagt, vindt nu bij El Naturalista zijn gading. Leuk voor deze zomer zijn de espadrilles.

Geen natte weggooischoenen
Bij espadrilles denk ik aan de goedkope stoffen slofjes met jute zool die je enkel bij droog weer aan kon trekken. Na een festivalbezoek met bijhorend modderbad, verhuisden je espadrilles best richting vuilnisbak. El Naturalista heeft nu superleuke espadrilles in het assortiment. Met bloempjesprint of effen, plat of met hak: wat ze gemeen hebben is dat het allemaal volwaardige schoenen zijn. Geen overbodige luxe toch, die waterbestendige jute!

Ook goed om te weten is dat de schoenen van El Naturalista grotendeels met de hand worden gemaakt en dat de volledige productie in Spanje gebeurt. Geen kinderhanden aan je voeten dus. De nieuwe zomercollectie vind je op www.elnaturalista.com. Daar vind je ook alle verkooppunten. Ik ben alvast fan van Modena, een Belgische winkel met drie filialen. Ze hebben geen webshop, maar op hun site vind je wel de openingsuren van hun drie filialen in Lier, Lommel en Geel. Behalve El Naturalista vind je er ook een groot assortiment schoenen van Neosens, Trippen en Brako.