De ‘Green tips’ warmwaterkruiken van Lotika zijn de eerste sociaal en ecologisch verantwoorde warmwaterkruiken ter wereld. Ze zijn gemaakt van natuurrubber uit duurzame bossen en dragen het FSC keurmerk van de Forest Stewardship Council. Het rubber wordt op een fair trade manier geproduceerd in Sri Lanka. En de warmwaterkruiken zijn groen. Echt groen dus! Van binnen en van buiten! 

Het natuurrubber voor de warmwaterkruiken komt van een plantage op Sri Lanka. Daar wordt op een duurzame manier omgegaan met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council op de warmwaterkruik bevestigt de duurzame bosbouw.

Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Met de fair trade meerprijs voor elke kg rubber worden de levensomstandigheden van de arbeiders verbeterd.Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Hiermee is o.a. een project voor schoon drinkwater gefinancierd.

De productie van de warmwaterkruiken vindt ook op Sri Lanka plaats. De fabriek gaat op een MVO-manier om met het milieu en met het personeel.

LOTIKA verzorgt de distributie van de ‘Green Tips’ warmwaterkruiken in Nederland. Alle producten van Lotika zijn vervaardigd met respect voor mens en milieu. Met deze warmwaterkruik brengen we de behaaglijke warmte van Sri Lanka een stukje dichterbij voor de koude winterdagen.Door het kopen van deze producten kunnen consumenten op een gemakkelijk manier bijdragen aan een beter milieu en aan de positieverbetering van de producenten. De warmwaterkruiken hebben een lange levensduur en zijn duurzaam in het gebruik.

De inhoud van de warmwaterkruik is 2 L
De warmwaterkruiken zijn biologisch afbreekbaar.

FSC certificering

De warmwaterkruiken zijn verkrijgbaar in de detailhandel en via webshops.

www.green-tips.nl

www.lotika.nl