БогородицаDe Jumbo supermarkt in Eerbeek en Tomra Systems (leverancier van flessenautomaten) zetten hun gewonnen duurzaamheidsprijs die de twee partijen wonnen tijdens Duurzame Dinsdag op het binnenhof in om de Stichting Ons Statiegeld te ondersteunen.

 
De duurzaamheidsprijs van 2000 euro wonnen de twee partijen met hun initiatief van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes. Klanten krijgen voor elke ingeleverde verpakking een milieubonus van 5 cent die ze kunnen besteden in de winkel. In de gemeenschap met 10.000 inwoners worden er tussen de 1500 en 2000 verpakkingen per dag ingezameld, waarvan een groot deel afkomstig is uit zwerfafval. Wegens het grote succes van de actie willen Jumbo en Tomra Systems zich inzetten om op grote schaal zwerfaval te bestrijden door het statiegeldsysteem uit te breiden. In principe zijn alle 4200 emballageautomaten in Nederland zijn al geschikt voor inname van blikjes en kleine plastic flesjes, naast de bestaande statiegeldflessen.

 
Het gewonnen geld bedrag zal gebruikt worden voor de campagne ‘Een echte held kiest statiegeld’ Dit initiatief richt zich naast het voorkomen van afschaffing van statiegeld ook op het uitbreiden ervan naar kleine plastic flessen. Voor meer informatie en tekenen van de petitie ga je naar www.echteheld.nl