Een roos, het is een bloem vol betekenis. Romantisch rood, teer zachtroze of seventies-geel-met-oranje-randje: iedereen heeft wel zijn favoriete kleur. Sieraden met roosjes zijn hip. Je komt ze tegen in plastic, keramiek, van haakwerk…
Een sieraad met een écht roosje is heel wat minder bekend. In Thailand is het gebruikelijk om bloemen en vruchten te verwerken tot sieraden. Van orchideeën tot hortensia’s en zelfs walnoten: alles krijgt een mooi zilveren of gouden laagje en verandert in een sieraad uit de natuur.

Meer dan Mooi = puur natuur
Fair trade kleding- en cadeauwinkel Meer dan Mooi heeft sinds kort de rozensieraden in het assortiment. Meer dan Mooi kiest niet voor de glimmende gouden variant, maar voor puur natuur. De fijne nerfjes lijken geschilderd met een haarfijn penseel en de kleurnuances doen denken aan een aquarel.

Openbloeien achter tralies
Er is echter meer mooi aan deze bloemen dan hun natuurlijke schoonheid alleen: een deel van de opbrengst gaat naar de ZCCT (Zion Child Care Trust). Een belangrijk project van deze stichting gaat over kinderen die in de gevangenis wonen. Wanneer hun, veelal zeer arme, moeders in de gevangenis worden opgesloten, kunnen de kinderen nergens worden ondergebracht. Als gevolg daarvan worden de kinderen mee opgesloten. De omstandigheden zijn slecht: er is weinig voedsel, te weinig ruimte, weinig tot geen speelgoed. In Chiang Rai (in het noorden van Thailand) heeft de ZCCT in samenwerking met de gevangenisdirectie voor hen een dagcentrum gebouwd. Daar worden de kinderen opgevangen terwijl hun moeders werken in de gevangenis. In het dagcentrum is het schoon, veilig, er is onderwijs, kortom: er wordt voor deze kinderen gezorgd. Mede door de bloemensieraden bloeien deze kinderen open.

30 bloempjes
Het Meer dan Mooi-assortiment rozensieraden bestaat uit 30 verschillende soorten: oorbellen, kettingen, hangertjes en ringen. De oorclips en ringen zijn van nikkelvrij RVS, alle andere rozensieraden zijn gemaakt van zilver.  Met dit uitgebreide assortimen doe je iedereen een plezier: het schattige meisje van zes dat haar communie doet, je geliefde met Valentijn, je beste vriendin, je moeder. Je hebt al een rozensieraad vanaf 10,50€.

Sieraad winnen
Om dit nieuwe assortiment bekend te maken, kan je nu een rozensieraad winnen. In samenwerking met fotografe Melissa Milis is er een Meer dan Mooi give-away. Deelnemen kan via deze blog: http://melissamilis.blogspot.com/2012/01/giveaway-januari-meer-dan-mooi.html. Je kunt je kans wagen tot 5 februari.