Heb je zin om je woonkamer een nieuw kleurtje te geven of ga je de kamer van je kindje een metamorfose geven? Uit onderzoek blijkt dat er 300 verschillende chemicaliën in de lucht in ons huis zitten na het plaatsen van een nieuwe babykamer. Dat is ontzettend veel als je vergelijkt dat er buitenhuis vaak 2 soorten te vinden zijn. Tijd om eens kritisch te kijken naar wat je kunt doen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

 
De kwaliteit van lucht in ons huis wordt vervuild door onder andere schoonmaakmiddelen, vloerbedekking, meubels en verf. Voor verven in huis zijn er de laatste jaren steeds milieuvriendelijkere alternatieven gevonden. Maar net als met veel producten met Eco benamingen blijft het goed om kritisch te kijken naar wat er daadwerkelijk in een product zit. Helaas zijn de wettelijke normen niet zo streng en bevatten veel eco verven nog steeds chemicaliën. Op de site van Pure & Original vond ik mooie kalfverf Fresco. Verf in meer dan 111 kalkverfkleuren die 100 & ecologisch geproduceerde natuurverf samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Deze Kalkverf Fresco is volledig ecologisch en dus zonder toevoeging en of bindmiddelen.
Bij de Formido in Steenbergen is er sinds kort ook een eco lijn verkrijgbaar met Leemproducten zoals leemstuc en en leemverf van Tierrafieno, gemaakt van natuurlijk bouwmateriaal uit verschillende klei en zandgroeven in Europa.

Naast verf zijn er in huis meer producten die nare stoffen bevatten zoals bijvoorbeeld matrassen, meubels en schoonmaakmiddelen. Lees er meer over op de blog van Green Jump Tips om de luchtkwaliteit in de babykamer en in huis te verbeteren

This entry was posted in Wonen.