De winkel met biologische en fairtrade kleding Organic Jas aan de Nieuwe Binnenweg bestaat al zo’n 7 jaar. Helaas werden zij een half jaar geleden gedwongen er mee te stoppen doordat de verkoop terugliep. En toen gebeurde er iets heel moois! Organic Jas wilde afsluiten met een goede opheffingsuitverkoop. Ze hebben de leveranciers afgebeld voor oude collecties, samples, etc. Daar kwam zoveel uit dat ze nog wat langer konden doorgaan met de verkoop. Toen werden ze benaderd door een winkel die er mee stopte met de vraag of Organic Jas hun voorraad niet ook wilde verkopen. Daarna werden ze door meer winkels gebeld met dezelfde vraag en inmiddels is de collectie van Organic Jas groter dan die ooit geweest is, met  prijzen lager dan ooit, allemaal voor de helft van de prijs. En zo groeide het idee om een outlet te beginnen, en vanaf februari 2012 is het dan echt zover, dan is de eerste organic outlet van Nederland, en misschien wel van Europa een feit!