2 vrouwen met een gezin met jonge kinderen zijn de site Greenleave gestart. Ze verzamelen hier groene adressen en bestemmingen ver weg maar ook dicht bij huis. Best lastig om te bepalen wanneer een reis eco is. Die lat ligt voor iedereen wellicht anders. Ze hebben samen een eco meetlat bepaald waarin gekeken wordt naar milieu, natuur en mens & cultuur. Bij elke accommodatie zie je daarnaast ook sterren staan die uiting geven aan het groene karakter ervan.

Een hoop leuke adressen, de één wel groener dan de ander, maar er staat duidelijk aangegeven wat de aanbieder van de accommodatie doet om zo groen en eco mogelijk te zijn. Een keer overnachten bij een ecologische veehouderij op Terschelling lijkt mij wel erg leuk. Of een lekker weekend weg naar de mooie Hoeve de Vrijheerlijkheid in Zuid-Limburg. Voor de natuurliefhebber die wat verder weg wil zag ik de mooie huisjes (gebouwd met hout uit de regio) in het hart van de Bourgogne in het natuurpark de Morvan. Genoeg leuke adressen zijn er te vinden op de site www.greenleave.nl . Kijk rond en bepaal hoe groen jij je weekendje weg of vakantie wilt. Ben je benieuwd hoe je je zo groen mogelijk bij je accommodatie komt? Kijk dan eens om te vergelijken op de site www.ecopassenger.org

This entry was posted in Reizen.