Het is bijna zover. Nog even en het nieuwe initiatief In De Ruimte (IDR) gaat van start. In De Ruimte brengt initiatieven en alternatieven gericht op een duurzame samenleving en solidaire economie bij elkaar. In De Ruimte is een flexibel te gebruiken werk- , workshop- en evenementenruimte in een uniek kloostergewelf. Een netwerk van maatschappelijk betrokken professionals vormt het hart van dit bijzondere initiatief. Een van de eerste activiteiten is de Echt Waar Bazaar.

Eerste Echt Waar Bazaar op 5 en 6 november in Utrecht
Op 5 en 6 november 2011 vindt aan de Utrechtse Oudegracht 230A a/d Werf de eerste Echt Waar Bazaar plaats. Een kleurrijke mix van design, ambacht, hergebruik, mode, vintage, eten, fairtrade, innovatie, duurzaamheid en meer. Het evenement vindt plaats in het geheel gerenoveerde 600 jaar oude kloostergewelf van het voormalige Abraham Doleklooster. Iedereen is welkom om op zaterdag van 10.00 tot 17.00 of op koopzondag van 13.00 tot 17.00 te komen kijken, kopen, eten, drinken en genieten!

Tijdens de Echt Waar Bazaar kunnen bezoekers in een bijzondere sfeer kennismaken met mooie, lekkere en hippe producten die gemaakt zijn met aandacht voor de drie p’s van duurzaam¬heid: people, planet en profit. De vierentwintig deelnemende ondernemers bieden een kleurrijk palet aan producten, uiteenlopend van sieraden en accessoires tot gerecyclede meubels en bijzondere delicatessen. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag tijdens een creatieve workshop van Etsy Labs.

Elke maand anders
De Echt Waar Bazaar vindt vanaf november 2011 ieder eerste weekend van de maand plaats, op zaterdag en de koopzondag. Elke editie biedt plaats aan 24 ondernemers, die de bazaar gezamenlijk inrichten. Het productaanbod is variabel, zodat elke bazaar een andere sfeer ademt en bezoekers steeds iets nieuws kunnen beleven en ontdekken. De data, deelnemerslijsten en het productaanbod van de eerstvolgende Echt Waar Bazaars zijn te vinden op www.echtwaarbazaar.nl.