иконописZelf biologische appels en peren plukken, dat kan op de speciale zelfplukdagen bij Olmenhorst! Naast het plukken, organiseren ze bij Olmenhorst leuke extra activiteiten zoals Tijl uilenspiegel boogschieten, appels persen, ponyrijden en diverse workshops die je kunt volgen. Ook een rondje met de  huifkar en het grote trekpaard over het landgoed is niet alleen mooi maar voor de kinderen ook nog eens een enorme belevenis.

Appels en peren plukken is leuk voor volwassen maar zeker ook voor kinderen leuk en leerzaam om te doen. Je gaat met een tas de boomgaard in om appels en/of peren te plukken en na het plukken laat je het wegen en reken je per kilo af.

Plukken kan bij Olmenhorst op de speciale plukdagen  tot zondag 23 oktober. Namelijk op: woensdag en vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur – 17.00 uur. Bezoek de site www.olmenhorst.nl voor meer informatie en de dagen en tijden voor de zelfpluk.

Op zaterdag 17 september is het landelijke appelplukdag en is het bij veel fruittelers mogelijk om zelf te plukken, te proeven en rond te kijken in de boomgaard. Kijk op de site www.nederlandbloeit.nl voor appelpluklocaties bij jou in de buurt.