КартиниMaak kennis met Coca-Cola nieuwe PlantBottle™ fles. De PlantBottle™ fles wordt zoals de naam al doet vermoeden deels gemaakt van planten. Traditioneel werden dit soort flessen gemaakt uit aardolie. Maar bij de PlantBottle™ fles is meer dan 20% gemaakt op basis van suikerriet uit Brazilië. Tegelijkertijd bestaan de flessen in Nederlandse ook al uit 25% gerecycled materiaal. Bij elkaar een mooi resultaat waarmee al veel CO2 uitstoot is bespaard. Goed voor het klimaat natuurlijk.

Coca-cola streeft ernaar om tegen 2020 de hele fles te maken uit recycled materiaal en het PlantBottle™ materiaal op basis van suikerriet. Lees op de Trace Your Coke site hoe Coca-Cola dat voor elkaar gaat krijgen.  Daar kun je ook zien hoeveel CO2 uitstoot jouw fles Cola nu eigenlijk veroorzaakt. En het eens vergelijken met andere activiteiten als een uurtje surfen op internet bijvoorbeeld.

Ook kun je zien wat Coca-Cola nog meer doet om de klimaat impact te beperken. Onder de noemer Coke Acts bijvoorbeeld lichtere flessen en Cola voor 75% van Nederlands bodem. Bij Your Acts weer eens wat andere tips om zelf te doen, zoals deze.
Zeg niet ‘versleten’, zeg ‘vintage’! Kleren die er lekker afgedragen uitzien, zijn nog altijd in. Maar je hoeft niet naar dure winkels te gaan om een nieuwe ‘oude broek’ te kopen. In vintage-winkels kan je goedkope tweedehandskleren vinden, die hun vintage look gekregen hebben doordat ze al gedragen zijn.
En wat dacht je van samen douchen? ….. Your Acts. Doe mee!

advertorial