иконографияикониOp 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen en vastgelegd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Volgend op deze historische gebeurtenis, deed de Vergadering een dringend beroep op al haar lidstaten om de tekst van de Verklaring te publiceren en “ervoor te zorgen dat deze verspreid, getoond, gelezen en uitgelegd zou worden, voornamelijk op scholen en andere onderwijsinstellingen, zonder onderscheid te maken op basis van de politieke status van landen en gebieden”.

 

Momenteel worden deze rechten niet op scholen in Nederland onderwezen en daarom wil de stichting Jongeren voor Mensenrechten door middel van deze petitie het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dringend vragen ervoor te zorgen dat dit in het onderwijs opgenomen wordt.

 

Ondersteun je dit doel? Teken dan deze petitie!