MoreThanHip heeft haar nieuwe lijn in Indonesië geproduceerde hangmatten van parachutestof klimaatneutraal gemaakt via het Hivos Klimaatfonds. De CO2-uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is hiermee gecompenseerd door te investeren in kleinschalige projecten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden.

De XXL-hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië, in een kleinschalig atelier met zes werknemers, en zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleurencombinaties. Ze zijn gemaakt van parachutezijde (nylon), driedubbel gestikt en voorzien van een sterk ophangsysteem. Een gewicht tot 180 kilo kan hij gemakkelijk dragen.

CO2-compensatie via Hivos Klimaatfonds
De CO2 uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is gecompenseerd via het Hivos Klimaatfonds. Dit fonds is opgezet om (Nederlandse) particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven hun CO2 uitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Het fonds wil klimaatverandering tegengaan en tegelijkertijd ontwikkeling bevorderen. Toegang tot energie is een belangrijke voorwaarde voor meer welvaart. Denk bij energieprojecten aan waterkrachtcentrales in Guatemala, biogasinstallaties in Indonesië en duurzame houtfornuizen in Tanzania. Vermindering van CO2 uitstoot in ontwikkelingslanden is het gevolg; de CO2 uitstoot hier wordt gecompenseerd door de vermeden uitstoot daar. Op deze manier kunnen bedrijven in Nederland groen ondernemen en krijgen mensen in ontwikkelingslanden een kans om zich structureel te ontwikkelen zonder het milieu verder te belasten. Zie www.hivos.nl/energie