Tijdens de Culturele Zondag Groen! op zondag 19 juni in Utrecht wordt duurzaamheid in een cultureel jasje gehesen. Kom zien, horen, voelen, proeven en ruiken dat duurzaamheid, bio, eco en Groen! uitstekend samengaan met cultuur. Hier kun je zien dat duurzaam leven makkelijker is dan je misschien denkt. Een dag om geïnspireerd te raken, met een knipoog. Grijp de kans om Groen! te doen.

Het programma is verdeeld in de thema’s recycling, energie, mobiliteit, voedsel en omgeving. Op verschillende locaties kun je zelf actief aan de slag. Draag bijvoorbeeld bij aan het kunstwerk van kunstenaarsduo Mier, dat wordt gebouwd van plastic tassen. Kom langs op het Domplein en lever je plastic tassen in! Hier kun je ook jouw ‘groene zonde’ opbiechten in een biechtstoel, meewerken aan het bouwen van windmolens en speedadvies inwinnen bij Energie U.

Heb je trek gekregen? Kom langs op de Mariaplaats, waar Lekker Utregs je laat proeven hoe lekker duurzaam kan smaken. Bij het stadhuis is plaats voor muziek, theater, workshops en een markt met duurzame design- en andere innovatieve producten. Groen! begint al op zaterdagavond 18 juni met een mobiele openluchtbioscoop op zonne-energie. Deze Solar Cinema strijkt neer op het Domplein.

Zie ik je Zondag bij Groen?