De vraag naar verantwoorde biologische producten in bedrijfsrestaurants stijgt, maar tegelijk worden deze producten door bezoekers als te duur ervaren. Bedrijfscateraar Eurest deed een onderzoek onder 500 bezoekers en kwam tot die conclusie. Maar liefst 85 procent van de ondervraagden geeft aan dat prijs van groot belang is bij hun keuze. De vraag naar verantwoorde en biologische producten blijft tegelijkertijd stijgen en is steeds populairder, maar mag dus niet teveel kosten.

Bedrijven en instellingen gaan steeds meer mee in het aanbieden van biologische en Fair Trade producten aan bezoekers van hun restaurants blijkt uit recente cijfers van de branchevereniging voor catering. De vraag naar biologische en Fair Trade alternatieven is nog niet hoog genoeg om het prijsverschil te kunnen verkleinen of te laten verdwijnen. De verwachting is wel dat het prijsverschil de komende jaren zal verkleinen. Het produceren van deze producten is veelal ook duurder. De leden van Veneca hebben zich gecommitteerd aan de doelstelling om jaarlijks de omzet van het biologische aanbod met 10 procent te laten groeien. Met de toenemende vraag lijkt me dat een doel wat zeker te realiseren is.