In India leven naar schatting nog maar zo’n 750 tijgers. Het Ranthambore Tijger Reservaat in Rajastan (noord-India) is een van de reservaten die zijn gevormd om de natuurlijke leefomgeving van de tijger te behouden en hen te beschermen tegen stropers. 

Dastkar, een non-profit organisatie, zorgt voor alternatieve inkomstenbronnen voor de mensen in de omgeving van het reservaat. Zij doen dat o.a. door oude handwerktechnieken weer nieuw leven in te blazen, zoals blokprinten, leerbewerking en pottenbakken.

Eén van de vrouwengroepen maakt kleding van handbedrukte stoffen. Van de restanten van de stoffen worden vlaggenlijnen gemaakt. De vlaggetjes worden vervolgens stuk voor stuk met de hand versierd met kleurrijke kralen en belletjes. Dit geeft de vlaggenlijnen een extra feestelijk effect. Elke vlaggenlijn is een unieke combinatie van verschillende stoffen en kleuren. De vlaggenlijnen zijn 7 meter lang en bestaan uit 14 vlaggetjes.

Dus heb je vlaggen nodig voor een feestje? Op naar Emax Domina om een paar mooie vlaggenlijnen te bestellen. Kijk gelijk ook eens naar de andere mooie & verantwoorde producten uit India die ze te bieden hebben.