Op Hemelvaartsdag (2 juni 2011) gaat ‘Wonders of Waste’ voor de derde keer van start. The 7 Adventures organiseert deze rally met als doel geld op te halen en bewustwording the creëren.

‘Wonders of Waste’ is een 1600 kilometer lange rit van Rotterdam naar het Colosseum in Rome. De deelnemers mogen alleen gebruikte frituurolie als brandstof gebruiken en moeten deze onderweg gratis zien te krijgen. Met deze 3-daagse reis laten de deelnemers zien dat zij een uitdaging niet uit de weg gaan. Het einddoel van de reis is het Colosseum in Rome, dat recentelijk verkozen is tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Deze reis biedt de deelnemers de mogelijkheid dit wereldwonder opnieuw te ontdekken: de reis is de bestemming. Deelnemers mogen tijdens de rally alleen gebruikte frituurolie tanken. Hiermee wil The 7 Adventures laten zien dat dit geen afval is. Frituurolie wordt nu vaak niet recycled, terwijl het een goede basis vormt voor een milieuvriendelijke brandstof. The 7 Adventures wil dat frituurolie inzamelen net zo gewoon wordt als het scheiden van glas en oud papier. De deelnemers aan dit avontuur zetten zich ook nog eens in voor het goede doel door sponsorgeld op te halen. De op te halen sponsorgelden worden door de deelnemers zelf bijeen gebracht en gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Het team dat het meeste sponsorgeld ophaalt wint de Gouden Friteuse. Voor meer informatie en inschrijvingen ga naar Wonders of Waste.