John Altman is een hippie in San Francisco die op het strand zijn heerlijke zelfgebakken koekjes verkoopt. Althans, dat is het verhaal van de reclamemakers Hajo de Boer en Onno Lixenberg, bij wie een werkbezoek aan San Francisco uitliep op een 6 daagse cursus koekjes bakken bij John thuis. Volgens John is het bakken van koekjes een metafoor voor het leven, en kun je in 7 simpele stappen een gelukkiger mens worden. En als dat niet lukt heb je mooi wel het perfecte koekje gebakken. De reclamemakers hebben geheel in de geest van John ‘Spread the love, dude’ het koekje verder ontwikkeld en nu liggen ze bij de Albert Heijn, Coffee Company en op andere plekken. In drie verschillende smaken, Sour Cherry & Chocolate, Green Apple & Almond en Grapefruit & Butterscotch. Natuurlijk, zo milieuvriendelijk mogelijk en fair trade. Biologische wijnen van John zijn binnenkort ook verkrijgbaar, want net als

koekjes verhoogt wijn de gezelligheid van het samenzijn. Om het geheel compleet te maken is er ook een boek ‘What would John do’, met maar 1 recept, voor een gelukkig leven. En staat er iedere maand op de website een nieuwe ‘pledge’ waarmee je de wereld een beetje liever kan maken. Deze maand: Plak een ‘dankjewel’ sticker op je afvalemmer om de vuilnisman te bedanken. Spread the love, dude!