Van smeuïge pindakaas tot prachtige wijn. Van duurzame koffie tot een subtropisch biertje en van heerlijk ijs tot een zachte badjas. Het assortiment van gecertificeerde fairtrade producten wordt steeds groter. Op de website van Max Havelaar kun je door middel van een eenvoudige zoekmachine deze producten op een handige wijze terugvinden.

Hoe werkt het? Je kiest een bepaalde productgroep waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld een bos bloemen. Daarna maakt deze zoekmachine het mogelijk om een keus te maken van welke herkomst je het product wilt  zoeken. Voor het gemak kan je eventueel de verkooppunten kiezen waar jij het liefst dit product wil afhalen. Voor degene die liever fairtrade producten van een specifiek merk zoeken is er een zoekoptie aangemaakt waarin je dit kunt aangeven. Klik als laatste stap op ‘’zoek!’’ en je ziet precies waar je moet zijn voor je fairtrade product! Kortom: een handige zoekmachine voor een eerlijke handel.

Maak het jezelf dus nog makkelijker bij het vinden van fairtrade producten bij jou in de buurt. Klik hier om gebruik te maken van deze zoekmachine.