Er is weer een nieuwe 50/50 store, na Groningen en Amsterdam, nu in Maastricht. Het 50/50 concept komt uit de koker van het Leger des Heils. Het is begonnen met de 50/50 Originals, een collectie kledingstukken uit het depot van het Leger des Heils, door modeontwerpers verwerkt tot hippe kleding.

De collectie werd in eerste instantie verkocht via de Bijenkorf, maar heeft nu dus ook drie eigen winkels. Naast de 50/50 Originals worden er in de winkels grotere eerlijke kledingmerken verkocht zoals Gsus, Kuyichi, Expresso en meer. Ook vind je er vintage meubels en eerlijke lifestyle en cosmetica producten. 50/50 investeert niet alleen in mens en milieu via producten, maar ook direct in mensen. De medewerkers in de winkels zijn voor een deel cliënten van het Leger des Heils en mensen via reïntegratiebedrijven, die zo worden klaargestoomd voor een positie op de arbeidsmarkt.

 Het pand in Maastricht ziet er ook nog eens indrukwekkend prachtig uit, en van dit alles kun je rustig genieten onder het genot van een kopje koffie aan de bar. Absoluut een bezoekje waard.