De Nederlanse stichting Mtangani zet zich in voor vrouwen in het dorpje Mtangani in Kenia. De stichting heeft de vrouwen in het verleden geholpen met het opzetten van een microkrediet programma, dat nu in handen is van de vrouwen zelf. Ook heeft de stichting een schooltje opgericht voor volwassenenonderwijs dat sinds vorig jaar operatief is.

Op dit moment is de stichting bezig, in samenwerking met de lokale overheid, om een marktplaats te creëren in het dorp. Het dorp ligt op een handelsroute naar de grote stad en het zou fantastisch zijn als een permanent markt ervoor zou zorgen dat Mtangani een handelscentrum zou worden. Het zou voor de vrouwen een prachtige kans zijn om hun eigen producten aan de man te brengen. Wilt u meer informatie over de stichting Mtangani en haar projecten neem dan een kijkje op haar website http://www.stichtingmtangani.nl/. Op de site kunt u ook een donatie doneren. De stichting heeft de ANBI status van de belastingdienst!  Wilt u een kleine bijdrage leveren koop dan een prachtige sleutelhanger gemaakt door de vrouwen van Mtangani via de volgende link. Fair Trade shop Wilma’s Wereld doneert de opbrengst van de sleutelhangers in zijn geheel aan de stichting.