De webshop Ekohome verkoopt duurzame en fairtrade producten voor het interieur. In de shop is te zien dat eko interieurs heel trendy eigentijds en hip kunnen zijn. Er zijn steeds meer produkten te vinden die duurzaam eco of fairtrade zijn en een veel betere keuze voor natuur milieu en mens.

Ekohome is een initiatief van Kitty van Doorn. Als interieurontwerpster is zij vooral bezig geweest met het ontwerpen van prachtige nieuwe interieurs en meubelen. Dat doet ze al jaren met veel plezier, maar de afvalberg die al die nieuwe producten met zich mee brengen begon haar meer en meer tegen te staan. Ze realiseerde zich dat er iets moest veranderen en dat ze juist als ontwerper een belangrijke rol kan vervullen op het gebied van duurzaamheid en hergebruik.

De keuzes die Kitty maakt in een nieuw interieur zijn direct van invloed op het verminderen van de CO2 uitstoot. Veel mensen denken echter dat een dergelijk interieur ontzettend duur is of dat er een alternatief sfeertje wordt gecreëerd. Door middel van Ekohome wil laat Kitty zien dat een prachtig eigentijds en duurzaam interieur prima mogelijk is zonder dat dit veel hoeft te kosten.

Neem nou bijvoorbeeld de customatras. Deze matras is gemaakt van latex en bestaat uit verschillende segmenten die los te verwijderen zijn. De segmenten hebben allen een andere hardheid waardoor dit perfect op het lichaam kan worden aangepast. Als bepaalde delen van de matras in de loop der jaren slijten dan hoef je alleen maar enkele segmenten te vervangen. Deze matras gaat dus ontzettend lang mee!

Veel plezier op Ekohome!