Het Movies that Matter Festival in Den Haag duurt nog 2 dagen, dus heb je vandaag of morgen niks te doen, ga naar het festival! Er worden 70 documentaires en speelfilms vertoond over mensenrechten. Vaak aangrijpend, soms hoopvol, soms ook om wanhopig van te worden, maar in ieder geval altijd inspirerend om te kijken naar zulke sterke vrouwen en mannen die zo veel tijd en energie steken in de wereld een stukje rechtvaardiger te maken. Naast de films zijn er ook debatten, muziek en exposities. Er zijn een heel aantal regisseurs en activisten aanwezig die meer informatie geven over de film en in debat gaan. Daarnaast geeft het festival hen ook de mogelijkheid om in Nederland gelijkgestemde organisaties te ontmoeten en te lobbyen bij overheid en bedrijven voor een eerlijker wereld. Mocht het dit jaar niet lukken, het festival keert jaarlijks terug, dus volgend jaar is er weer een kans. Of koop een dvd box met Movies that Matter films en bekijk ze thuis!