The Greenery maakt zeven nieuwe bedrijven bekend die het duurzaamheidpredicaat Nature Counts ontvangen hebben. De zeven bedrijven die de komende drie jaar het label mogen voeren zijn: Mts Boon, Firma Pater Broersen, Duijvestijn, Themato, Anton van Wijk, Maatschap Meuzelaar en Wim van Wijk. Deze bedrijven zijn allen koplopers in duurzame bedrijfsvoering en onderscheiden zich op het vlak van: energiegebruik, Co2-uitstoot, watermanagement, vermindering van gewasbeschermingsmiddelen en zorg voor medewerkers.

Het initiatief werd in 2010 gelanceerd door The Greenery en sinds dien zijn er 10 bedrijven beloond met het Nature Counts predicaat. Het initiatief is gelanceerd om telers te stimuleren om duurzamer te werken en teeltbedrijven die voorop lopen als het gaat om duurzaamheid te profileren. Het initiatief wordt steeds bekender en steeds meer telers laten duurzaamheid deel uit maken van hun bedrijfsvoering.

De zeven bedrijven die het predicaat Nature Counts toegekend kregen komen uit verschillende productgroepen zowel vollegrondsgroentebedrijven, fruitbedrijven als glasgroentebedrijven.

Twee maal per jaar kunnen kandidaten toetreden tot Nature Counts. Bedrijven kunnen zelf een aanvraag indienen of worden geselecteerd omdat ze voorop lopen als het gaat om duurzaamheid. De bedrijven worden beoordeeld door een jury van deskundigen op: energieverbruik, gewasbescherming, natuur en landschap, transparantie, afval, water en medewerkers. De kandidaten moeten om deel uit te kunnen maken van Nature Counts  uitzonderlijk scoren op één van de thema’s en goed op de andere thema’s.

Foto (vlnr): Anton van Wijk, Jan Meuzelaar, Philip Smits (algemeen directeur The Greenery), Dave Smit, Adrie Boon, Suzanne van der Pijll (jurylid), Martien Duindam, Wim van Wijk

 

Meer informatie over de dit initiatief en de bedrijven die het predicaat Nature Counts hebben ontvangen lees je hier: www.thegreenery.com