Even een leuke website-tip tussendoor: www.makkelijkemoestuin.nl. De site is van Jelle Medema, die al sinds zijn veertiende zelf een makkelijke moestuin heeft. We plaatsen er al eerder een berichtje over. Maar nu het weer voorjaar is, kan Jelle je misschien inspiratie bieden als je erover denkt dit jaar een moestuin(tje) aan te leggen. Op de site legt Jelle uit waarom hij zo enthousiast is over het verbouwen van groente en fruit in zijn makkelijke moestuin. Dat enthousiasme wil hij graag delen met anderen.

Wat is een makkelijke moestuin?  Het antwoord vind je op de site:
Het grote verschil met een normale moestuin is dat je kleine bakken gebruikt (meestal 1.20 bij 1.20 meter). Die verdeel je weer onder in 16 vierkante vakken van 30 bij 30 cm. Elk vak beplant je met een andere groente. De bakken zet je op je bestaande grond en vul je met een mix van vermiculiet, turfmolm en compost. Of je eigen grond geschikt is voor groente is dus niet belangrijk. Door zo te tuinieren zijn al je groentes makkelijk te bereiken en te verzorgen, voorkom je verspilling van zaad, water en meststoffen, hoef je bijna niet te dunnen en te wieden en is je moestuin heel makkelijk te onderhouden. En je groenten groeien als… groente!

De Makkelijke Moestuin (ook wel Vierkant Tuinieren genoemd) is gebaseerd op Square Feet Gardening; een methode die rond 1980 ontwikkeld is door Mel Bartelomew. Op Jelles site staat heel duidelijk uitgelegd hoe je zelf in tien stappen een moestuin kunt aanleggen.