Onlangs werd onder het genot van een Cuba Libre en nachos met Guacamole de webshop www.yabal-shop.com.  Y’abal is namelijk een maya-woord voor “hoop” en dat is precies wat Y’abal Handicrafts doet. Het bedrijf biedt hoop – hoop op een duurzamer bestaan aan Maya-vrouwen, en hun gezinnen, op het Guatemalteekse platteland. Vrouwen die met heel wat problemen en zorgen te kampen hebben, maar hun lot in eigen handen nemen. Y’abal Handicrafts biedt deze vrouwen – ruim 70 in totaal – ondersteuning door van hun weefkunst  een bron van inkomsten te maken.

Ook al worden Maya-wevers en weefsters over de hele wereld geroemd als getalenteerde textielkunstenaars, de meerderheid leeft in armoede. In rechtstreekse samenwerking met de producenten ontwikkelt Y’abal Handicrafts producten die mayatraditie en westerse smaak combineren, en geeft Y’abal Handicrafts niet alleen een eerlijk loon voor hun kunstnijverheid, maar behoudt en promoot het ook een eeuwenoude traditie die door massaproductie dreigt te verdwijnen. En leert Y’abal Handicrafts deze vrouwen om weer trots te zijn op hun afkomst en cultuur.

De onlangs geopende webshop is daarbij een onmisbare schakel. Want de verkoop van de handgeweven modeaccessoires en woningtextiel maakt niet alleen dáár maar ook het leven híer een beetje mooier! Hierbij is een ieder uitgenodigd een kijkje te nemen: www.yabal-shop.com.