RE-5 wil mensen uitdagen eens kritisch na te denken over de “fast fashion” van vandaag en dan vooral ten aanzien van het gebruik van katoen. Het conceptlabel RE-5 staat voor RE-think/RE-turn/RE-fund/RE-cylce/RE-vive en denkt breder dan alleen over katoen. Kunnen dingen anders, beter voor onszelf, beter voor anderen, beter voor de natuur?

Zo is het gebruik van biologische katoen in kleding die op fair trade basis gemaakt is, een antwoord. Zorg ervoor dat die kleding dan later niet zomaar weggooit wordt, maar wordt hergebruikt. Recycling is daarbij een oplossing en vormt een onderdeel van het RE-5 concept. Een oud RE-5 kledingstuk mag retour, waarna het wordt verwerkt en gebuikt voor het maken van nieuwe garens.

Zo maakt RE-5 duurzame en verantwoorde kleding gewoner door het brengen van betaalbare casual kleding voor mannen,vrouwen en tieners. Geen woorden, maar daden! Met RE-5 wordt dit een stukje gemakkelijker. Voor meer informatie kijk op: www.re-5.nl