Waar anders dan in Vlaanderen is een unieke patat formule bedacht. De natuurfrituur Merel is een mobiele frituur, die biologisch en vegetarisch is. Op zich al bijzonder, maar het is ook nog eens een sociale onderneming. Het sociale doel is om voor mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ duurzame tewerkstelling te creëren. 

Naast deze sociale meerwaarde, wil de frituur natuurlijk ook financieel gezond zijn en er op een commerciële manier in slagen om zoveel mogelijk Vlamingen te laten genieten van biologische frietjes, sauzen en vegetarische snacks, terwijl ze toch bereid zijn de ‘juiste’ prijs te betalen.

Alles bij elkaar een mooi initiatief. Nu zie ik die alleen niet gauw hier in Nederland door de straten rijden. Dat is iets te ver om voor een frietje. Maar vind je het een mooi initatief dat je wel wilt steunen? Dan kun je mede eigenaar worden. De onderneming heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap. De bedoeling is dat veel mensen een beetje deelnemen aan de cvba vso Natuurfrituur door elk één of enkele aandelen te kopen.

Wil je een aandeel kopen? Stuur dan een mailtje naar info@denatuurfrituurmerel.be