Heb jij dat nou ook? Weer wat mooie boeken gekregen in december, maar ze slingeren door het huis. Want ze passen er nu toch echt niet meer bij in de boekenkast. Tijd voor books4life, tweedehands boekwinkels voor het goede doel.

Je kunt natuurlijk een extra boekenkast bouwen en ze lekker laten verstoffen. Of je gunt je boeken een nieuwe lezer.  Daar zijn tal van leuke manieren voor. Vrienden van ons zetten de boeken op verjaardagen bij de voordeur en elke vertrekkende gast mag er een paar meenemen. Dat is nog eens gastvrijheid.

Of doe aan bookcrossing en laat ze achter “in het wild”. Registreer je boek op de bookcrossing website, laat het achter in de trein en als het een beetje meezit lees je later wat de volgende lezer(s) van jouw favoriete boek vinden.

Je kunt ze natuurlijk ook proberen te slijten aan De Slegte of zelf verkopen via Bol.com. Of begin je eigen boekwinkeltje op, je raadt het al, www.boekwinkeltjes.nl. Het is even wat werk maar dan hou je er nog een beetje aan over.

Makkelijker nog en wel zo sympathiek is tenslotte Books4life. Daar kun je je boeken aan doneren en vrijwilligers zorgen voor de verkoop. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Dubbel mooi dus. Je boeken worden opnieuw gelezen en je steunt via Books4Life bijvoorbeeld Amnesty en Oxfam. Er zijn inmiddels Books4Life winkels in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Ik zou zeggen, stof ze af en breng ze weg… gun ze een tweede leven.