Het is je misschien ontgaan, maar 2010 was het jaar van de Biodiversiteit.

Biodiversiteit is belangrijk voor een leefbare aarde. Maar wij zetten de biodiversiteit onder druk. Door alles wat we kopen, eten en drinken. Gelukkig kun je ook een positieve invloed hebben op de biodiversiteit. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld minder vlees eten en meer seizoensgroenten eten. En je kunt kraanwater drinken in plaats van bronwater uit een flesje.

De komende vier weken krijgt het jaar van de Biodiversiteit nog een extra impuls met de actie Bio Bezig. Doel is deze week dat zo veel mogelijk mensen fruit en groenten van het seizoen eten. Op de site vind je tips en ook een prachtige kalender met seizoensgroenten per maand. Deze kun je printen en ophangen, zodat je altijd weet wat je wanneer het beste kunt kopen.