“Ik zou zo graag iets willen doen”. Het is een geluid dat je als goed doel regelmatig hoort. Veel mensen willen graag iets bijdragen, los van de maandelijkse donatie die ze vaak al doen. Maar tegelijk zijn er heel veel goede doelen hard op zoek naar van alles: vrijwilligers, kennis, inspiratie of specifieke ervaring. Het inspireerde ons tot UZ.

Het idee achter UZ is even eenvoudig als krachtig. Breng mensen die ‘iets willen doen’ voor een betere wereld, en organisaties, bedrijven en mensen die ‘iets nodig hebben’ voor een betere wereld bij elkaar. Zorg voor een inspirerende omgeving en kijk wat er gebeurt. Heel veel, weten we inmiddels uit ervaring.

UZ is een open space evenement. Het betekent dat er geen programma is, maar dat de aanwezigen zelf bepalen wat er wordt gedaan. Hiervoor kan iedereen iets “pitchen”: in één of twee zinnen vertellen wat je vraag, idee, aanbod of sessie is. Het grote bord met ruimtes komt zo vanzelf vol te hangen met een mooi programma; iedereen kan vervolgens zelf kiezen welke sessie het meest boeiend is.

In 2010 vond drie keer een UZ plaats: in januari, juni en november. Er kwamen honderden mensen op af, en de sfeer was geweldig. Er waren sessies over auto’s die rijden op frituurvet, platformen voor vrijwilligers en eerlijk eten, brainstorms over duurzame ideeën, durftevragen-sessies, reclamebureaus die advies weggaven, en nog veel meer.

Ook in 2011 gaan we door met UZ. Wil je erbij zijn? Houd dan www.jijbent.uz in de gaten voor de volgende datum!

Bericht geplaatst in rubriek Goed doel met trefwoorden .