Bij Simbólica Fair Trade vind je handgemaakte fair trade artikelen uit Mexico en Guatemala. De producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Bovendien ontwikkelt Simbólica Fair Trade samen met Maya-producenten in Guatemala allerlei artikelen die een brug slaan tussen de eeuwenoude traditionele productiemethoden en de hedendaagse Westerse wensen.

            

In de webshop zijn ook originele kerstversieringen te vinden. Bijvoorbeeld deze sneeuwpop-servetring, gemaakt van hout van de koffieboom die wordt gekapt omdat ie geen vruchten meer geeft. En ook deze kerstballen van kleine kraaltjes enkerstengel van keramiek. Bij elk product kun je lezen waar het vandaan komt en wie het heeft gemaakt.

Verder in de webshop: deze kleurige kaarsen in glas met de afbeelding van de maagd Maria ‘la virgen de Guadalupe’ en een Maria-gebed (in het Spaans) erop. 

Maria  is een belangrijke heilige voor de Christelijke en voor de Maya bevolking in Mexico en Guatemala. En zij is de beschermheilige van Mexico-stad. Mensen branden de kaars in kerken, thuis en op het werk.