Hou je van pittig eten? Probeer dan eens de biologische sambal van Sita Danser. Haar Hottie Sambal heeft onlangs de Smaakvol2010 gewonnen. Een prijs voor het lekkerste regionale product van Nederland. Sita won de prijs met haar pittige ‘rode ui-honing-sambal’. De ingrediënten voor haar sambals haalt ze zoveel mogelijk bij boeren in en om Rotterdam. De Hottie Sambal heeft sinds 2009 het eko-keurmerk.

Sita Danser interesseerde zich steeds meer voor biologisch eten en ergerde zich aan de smaak en de toevoegingen in de ‘gewone’ sambals. Vandaar dat zij zelf sambals ging maken met puur natuurlijke ingrediënten. Wat ooit begon als een hobby is nu een mooie onderneming geworden met verschillende soorten sambals. Je kunt kiezen uit tomaat, tomaat massala, aardappel, paprika/laos, aubergine (in het seizoen), rode ui/ honing. Maar je kunt ook op verzoek een sambal of saus laten maken. 

Je kunt de sambals online bestellen en er zijn verschillende winkels in Nederland die ze verkopen. Kijk op de site voor informatie.

Zoek je een origineel kerstpakket? Bij Hottie Sambal kun je een kerstpakket bestellen met daarin verschillende sambals, saus, gedroogde pepers en een vijzel om de pepers te vermalen. Voor een pittig kerstfeest!

Hottie Sambal biedt ook een leuk idee voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje of familie-bijeenkomst (tenminste voor wie het aandurft): een sambal proeverij. Je gaat verschillende sambals proeven en leert hoe sambal gemaakt wordt.