Zoek je nog een paar bijzondere feestschoenen voor de feestdagen? Heb je er behoorlijk wat geld voor over? Kun je goed lopen op hoge hakken? En durf je je schoenen overzee te bestellen? Kijk dan eens in de collectie van Olsenhaus. Daarin vind je bijvoorbeeld deze damesschoen, gemaakt van gerecyclede tv-schermen, kurk en oude banden.

Alle schoenen in de Olsenhaus collectie zijn veganistisch. Ontwerpster Elisabeth Olsen is zelf vegetariër en laat zien dat je prachtige schoenen kunt maken zonder dierlijk materiaal te gebruiken. Wel gebruikt zij allerlei andere bijzondere materialen, zoals een microvezelstof gemaakt uit oude beeldschermen. En naast de flinke hoge hakken zitten er ook wat comfortabelere schoenen en laarzen in de collectie. Naast een damescollectie is er een kindercollectie, met bijvoorbeeld deze schattige laarsjes.

Olsenhaus heeft geen herencollectie. Mannen kunnen bijvoorbeeld wel terecht bij het eveneens in New York gevestigde Mooshoes.

Maar vind je het prettiger om je schoenen wat dichter bij huis te kopen, dan kun je beter een kijkje nemen in de webshop van Vega-Life. Zij hebben een redelijk grote dames- en herencollectie. Met daarin bijvoorbeeld deze zwarte, veganistische herenschoenen gemaakt in Portugal.