Alweer zo’n leuke webshop vol met spullen gemaakt van oude materialen: Trashilicious; Fashion with a story! De winkel biedt een ruim assortiment tassen, portemonnees en sieraden die bijvoorbeeld zijn gemaakt van autogordels, autobanden, plastic verpakkingen, papier, treklipjes van blikjes of kroonkurken. Producten die bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Deze strakke tas van het merk Cyclus is bijvoorbeeld gemaakt van binnenbanden van vrachtauto’s. Er zit een speciaal vakje in voor je mobiel, een met rits afsluitbaar zakje van gele gaasstof, een sleutelhaak en een open vakje voor kleine spulletjes. De tas sluit af met klittenband onder de klep. De tassen worden gemaakt in Colombia door mensen met een sociale achterstandspositie, zoals alleenstaande moeders, vluchtelingen en indianen van de Camentsa stam. Zij kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en beloning boven het minimum loon. Eerlijke handel dus! Het maken van deze tassen zorgt voor banen voor meer dan 25 mensen.

Of deze leuke  ketting, die is gemaakt van oude magazines, bananenbladeren en schorsdoek. 
De Mzuribeads worden met de hand gemaakt van papier door een coöperatie van vrouwen in Oeganda. Elke ketting is uniek.

Trashilicious is een Belgische webshop. Belgen kunnen via de webshop bestellen. Woon je ergens anders, dan kun je een e-mail sturen om een bestelling te doen. Kijk op de website voor meer informatie.