Waar koop je duurzame, eerlijke chocoladeletters? Met deze handige chocometer zie je in een oogopslag waar je moet zijn… Bij voorkeur in het het groene vak, dus bij de Wereldwinkels, Natuurvoedingswinkels, WAAR, Etos, Blokker, Albert Heijn, V&D en Jamin. Maar ook in het lichtgroene vak zit je goed. De acties van de Groene Sint hebben hun vruchten afgeworpen!  In 2010 is het aantal letters, geheel of gedeeltelijk gemaakt van eerlijke en duurzame cacao, gegroeid tot ruim 22 miljoen, op een totaal van 23 miljoen chocoladeletters. Een groei in een jaar van 15 naar 95 procent!

Lidl en Jamin laten je tot en met 5 december graag kennismaken met hun duurzame chocoladeletters. Je krijgt 30% korting op een chocoladeletter als je deze kortingsbon inlevert.

Foute chocolade verdwijnt dus en dat is geweldig. Maar er is meer werk aan de winkel. In de schappen liggen nog veel producten die niet zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. En daarom voert Oxfam Novib campagne. Kijk op de site!  Dan zie je bijvoorbeeld waar je nu al het beste terecht kunt voor “zuivere koffie”.

Ook Tony Chocolonely is natuurlijk nog steeds goed bezig met duurzame en slaafvrije chocolade(letters). Hij onderzoekt nu bijvoorbeeld of het mogelijk is om chocolade met fair trade hazelnoten te gaan maken.
In de webshop kun je chocoladeletters bestellen, wees er snel bij want sommige letters (de Arabische M, de M en de P) zijn al uitverkocht.
Verder op de site een grappig programmaatje waarin je gedichten in chocoladeletters kunt schrijven en printen.