In de webshop van Amnesty zijn prachtige kerstkaarten en kerstversieringen te koop. Bijvoorbeeld deze originele kaarten met vingerafdruk-kaarsen of het duifje met gelukslinten voor in de boom. Met je aankoop steun je bovendien het werk van Amnesty en draag je dus bij aan de mensenrechten in de wereld.

       

De webshop staat verder vol met verschillende fair trade, duurzame en eerlijke producten. Dus neem eens een kijkje!

Natuurlijk kun je via de webshop van Oxfam Novib ook nog steeds heel bijzondere kerstcadeaus geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van vijf eenden, een vroedvrouw of een varkentje? De gift van jouw kerstcadeau wordt ingezet door een van de parnerorganisatiesa van Oxfam Novib. Geef je bijvoorbeeld een varkentje cadeau dan draag je bij aan de werkzaamheden van partnerorganisatie VEDCO in Uganda. VEDCO zorgt ervoor dat boeren zich kunnen ontwikkelen in hun beroep. En geeft hen daarbij ook de benodigde materialen. Zoals zaden, of gereedschappen. Maar dat kan ook een varkentje zijn…

Ook de webshop van Unicef staat weer boordevol kleurrijke kerstkaartjes en via Goededoelkaarten kun je zelf aangeven welk goede doel je wilt steunen met de aankoop van je kaartjes.

Voor een bijzonder en duurzaam kerstcadeautje kun je ook eens rondkijken op de website van Geschenk met Verhaal. 
Je vindt er bijvoorbeeld deze Wijnset. De set bestaat uit een karaf van gerecycled glas, twee glazen en twee flessen biologische wijn uit Zuid-Afrika. Met de aankoop van de set ondersteun je de werkgelegenheid ter plekke.
Of deze lichtgewicht oplader voor je mobiele telefoon, navigatiesysteem of Ipod. De oplader werkt op twee zonnecellen en is inklapbaar, dus gemakkelijk mee te nemen.