In de webshop van Inca Dream vind je deze kleurrijke Peruaanse chullo’s (Flapmutsen) van alpacawol. Alpaca is afkomstig van een tamme lamasoort uit Peru. De wol van alpaca’s is sterker, warmer en lichter dan die van schapen en is hypo-allergeen. De mutsen zijn lekker warm en prikken niet. Ze zijn er in nog veel meer kleuren en sommigen kun je aan twee kanten dragen. Ze zijn in Peru met de hand gebreid en geverfd met plantaardige verf in zachte tinten.

Inca Dreams heeft verder een groot assortiment fair trade, ecologische en biologische kleding en andere producten zoals tassen. Allemaal producten die een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van onze wereld doordat…

  • ze vriendelijk zijn voor mens en milieu,
  • bijdragen aan armoedebestrijding,
  • biologisch zijn, of:
  • bijdragen aan de ontwikkeling van mens en maatschappij. 

Ook voor kinderen is er een mooie serie warme kinderkleding. Bijvoorbeeld deze schattige poncho met capuchon en afbeeldingen van dieren. Hij is gemaakt van 100%  ecologische wol. De afbeeldingen zijn met de hand geborduurd en gevuld met katoen. Het “arpilleria” design heeft een driedimensionaal effect – scènes van lama’s, schapen, eenden, bergen, zon, bloemen, bomen en wolken spreken tot de verbeelding. Elke poncho is liefdevol met de hand geborduurd – een tijdrovende arbeid  – en uniek Peruaans handwerk. De wol is afkomstig van ambachtslieden in Lima, Peru.